Zandsteen herstellen - er zijn deze mogelijkheden

Schade evalueren Schade aan zandsteen kan meestal worden gerepareerd of gelijmdzullen. Welke optie de juiste is, hangt grotendeels af van het soort schade. Terwijl schilfers en scheuren meestal kunnen worden behandeld met een geschikte lijm, worden gaten gerepareerd met vullingen. Voordat u met de reparatie begint, moet u echter eerst evalueren wat de schade heeft veroorzaakt. Als het structurele schade is met mechanische oorzaken, uitbloeiingen of schade door onjuiste plaatsing (bijvoorbeeld door het gebruik van een ongeschikte mortel), kunnen andere benaderingen worden gebruiktreparatie in kwestie. Deze vulmaterialen zijn geschikt Als u gaten en grotere scheuren wilt repareren, moet u dit dus doen met een geschikt vulmateriaal. Er is meestal een selectie van materialen die hiervoor geschikt zijn - maar het is belangrijk dat ze overeenkomen met de hardheid van de zandsteen en gemakkelijk te modelleren zijn. In de regel wordt hiervoor kalkmortel gebruikt omdat deze het beste voldoet aan bovenstaande criteria. Het heeft een hoge kleefkracht en tast de vochtregulerende eigenschappen van zandsteen niet aan. Kalkmortel kan je zelf mengen of kant-en-klaar kopen. Een ander voordeel is dat het al gekleurd wordt verkocht, zodat het gerepareerde gebied kan worden aangepast en minder opvalt. Een andere benadering, die bijzonder geschikt is voor andere originele zandstenen, is het gebruik van steenpoeder of kleine, nauwkeurig gesneden stukjes steen, die in de gaten worden gestoken en met 2-componentenlijm worden bevestigd. Dit is hoe repareren wordt gedaan De reparatie van uw zandsteen kan nu in de volgende stappen worden uitgevoerd: Reinigen van de ondergrond : Zorg ervoor dat de te repareren ruimte stof- en vuilvrij is, zodat het vulmateriaal later goed kan hechten. Vulmateriaal voorbereiden : Meng het geselecteerde vulmateriaal volgens de instructies van de fabrikant. Kalkmelk : Bereid nu het aangetaste gebied voor met kalkmelk om de hechting van de mortel op de flanken te verbeteren. Opvulling : het gat opvullen . Zorg ervoor dat er geen holtes zijn en gebruik een dikte van ongeveer 2 cm per laag. Er kunnen meerdere lagen nodig zijn. Kleur : Als de kalkmortel nog niet de juiste tint heeft, kunt u na het drogen over het gerepareerde gebied schilderen met een verf die geschikt is voor zandsteen.

Allereerst moet de omvang van de schade worden beoordeeld

(Foto)

Naast de mogelijkheid om zandsteen te verlijmen, kunnen ook kleine beschadigingen en gaatjes gerepareerd worden met vulmaterialen. In dit artikel hebben we voor je samengevat wat hiervoor de juiste materialen zijn en hoe een goede reparatie tot stand kan komen.

Schade evalueren

Schade aan zandsteen kan meestal worden gerepareerd of gelijmd zullen. Welke optie de juiste is, hangt grotendeels af van het soort schade. Terwijl schilfers en scheuren meestal kunnen worden behandeld met een geschikte lijm, worden gaten gerepareerd met vullingen.

Voordat u met de reparatie begint, moet u echter eerst evalueren wat de schade heeft veroorzaakt. Als het structurele schade is met mechanische oorzaken, uitbloeiingen of schade door onjuiste plaatsing (bijvoorbeeld door het gebruik van een ongeschikte mortel), kunnen andere benaderingen worden gebruikt reparatie in kwestie.

Deze vulmaterialen zijn geschikt

Als u gaten en grotere scheuren wilt repareren, moet u dit dus doen met een geschikt vulmateriaal. Er is meestal een selectie van materialen die hiervoor geschikt zijn – maar het is belangrijk dat ze overeenkomen met de hardheid van de zandsteen en gemakkelijk te modelleren zijn.

In de regel wordt hiervoor kalkmortel gebruikt omdat deze het beste voldoet aan bovenstaande criteria. Het heeft een hoge kleefkracht en tast de vochtregulerende eigenschappen van zandsteen niet aan. Kalkmortel kan je zelf mengen of kant-en-klaar kopen. Een ander voordeel is dat het al gekleurd wordt verkocht, zodat het gerepareerde gebied kan worden aangepast en minder opvalt.

Een andere benadering, die bijzonder geschikt is voor andere originele zandstenen, is het gebruik van steenpoeder of kleine, nauwkeurig gesneden stukjes steen, die in de gaten worden gestoken en met 2-componentenlijm worden bevestigd.

Dit is hoe repareren wordt gedaan

De reparatie van uw zandsteen kan nu in de volgende stappen worden uitgevoerd:

  • Reinigen van de ondergrond: Zorg ervoor dat de te repareren ruimte stof- en vuilvrij is, zodat het vulmateriaal later goed kan hechten.
  • Vulmateriaal voorbereiden: Meng het geselecteerde vulmateriaal volgens de instructies van de fabrikant.
  • Kalkmelk: Bereid nu het aangetaste gebied voor met kalkmelk om de hechting van de kalkmortel op de flanken te verbeteren.
  • Opvulling: het gat opvullen. Zorg ervoor dat er geen holtes zijn en gebruik een dikte van ongeveer 2 cm per laag. Er kunnen meerdere lagen nodig zijn.
  • Kleur: Als de kalkmortel nog niet de juiste tint heeft, kunt u na het drogen over het gerepareerde gebied schilderen met een verf die geschikt is voor zandsteen.

VERGELIJKBARE ARTIKELEN