Spuitverf in plaats van schilderen - de beste tips

Spuitverf in plaats van schilderen - de beste tips

 

(Foto)

Als het snel moet, is elk huis en elke vakman op zoek naar nieuwe technieken en methoden. Om tijd te besparen kunt u bijvoorbeeld verf spuiten in plaats van schilderen. In de meeste gevallen is dit in principe mogelijk. Hieronder leest u hoe u te werk moet gaan en waar u op moet letten.

Gebruik is hier mogelijk

Of u nu de gang wilt schilderen of speciale meubels met verf wilt verfraaien – er is een breed scala aan toepassingen voor het spuiten van verf. Kortom, wanneer je met verf wilt schilderen of lakken, kun je deze kleur ook opspuiten. Speciale verfspuiten zijn dan de oplossing om snel en effectief verf op de muur aan te brengen.

Spuit de verf stap voor stap

Als u de verf wilt spuiten, bent u van harte welkom. Als je onderstaande instructies opvolgt, zullen muren en dergelijke snel weer in volle pracht schitteren.

voorbereiding

Allereerst is er de voorbereiding. Hierbij maskeer je zorgvuldig alle plekken in de omgeving, de verf kan namelijk zo nu en dan mis gaan tijdens het spuiten. Dit komt ook door de typische spuitnevel. Gebruik daarnaast een ademmasker en een veiligheidsbril om jezelf te beschermen tegen de dampen en kleine verfdeeltjes.

Meng de kleur

Nu is het belangrijk om de kleur dienovereenkomstig te mengen. Deze mag niet te dik zijn, anders kan de spuit verstopt raken. De juiste consistentie is belangrijker dan ooit.

Sprayen

Spuit tot slot de verf op de muur, het plafond of andere werkstukken. De dekking is vaak de eerste keer voldoende.

Vergelijking van schilderen en spuiten

Een vergelijking van schilderen en spuiten laat zien dat beide technieken gerechtvaardigd zijn. Enerzijds is het mogelijk om randen en hoeken te schilderen met spuiten, terwijl het schilderen van hoeken vaak zenuwslopend is. Daarnaast kunt u veel tijd besparen bij het spuiten en heeft u voortaan nog maar één apparaat nodig voor alle toepassingen. U bereikt snel moeilijk bereikbare plaatsen en creëert een perfecte coating van het betreffende oppervlak met een hoge dekking. Aan de andere kant zijn er echter de volgende nadelen die tegen het spuiten van de verf pleiten:

  • Verf schilderen is minder ingewikkeld
  • De kosten van een spuitmachine zijn duurder dan een rol en co.
  • Beschermende maatregelen alleen nodig bij het spuiten
 

VERGELIJKBARE ARTIKELEN