Het garagedak renoveren - er zijn deze opties

Dakdekker in Westervoort

Uw Garage dak vervangen

(Foto)

Er zijn verschillende manieren om een ​​oud garagedak te renoveren en lekkages te verhelpen. Deze verschillen in procedure, prijs en inspanning, daarom is het zinvol om vooraf een afweging te maken. In dit artikel hebben we kort samengevat hoe je een garagedak op de juiste manier renoveren.

Drie mogelijke benaderingen staan ​​op de voorgrond

De meeste garages hebben een plat dak, wat instap- en renovatiewerkzaamheden veel gemakkelijker maakt in vergelijking met andere dakvormen. Garagedaken zijn meestal bedekt met bitumenplaten, bitumen shingles, kunststofplaten of coatings van vloeibare kunststof, zodat ook bij renovatie de juiste materialen moeten worden gebruikt. Dit leidt tot de volgende procedures:

  • Opknappen door het aanbrengen van een vloeibare coating van kunststof;
  • Renovatie door toepassing van een EPDM-folie (van rubber); of
  • Renovatie door het leggen van bitumen afdichtingsplaten.

Bereid het te renoveren oppervlak voor

Naast het aanbrengen of leggen van deze materialen moet u ook wat voorbereidend werk doen. Alleen zo bent u zeker dat de renovatiemaatregelen duurzaam en duurzaam zijn. Deze voorbereidingen omvatten met name de volgende stappen:

  • Maak het dak grondig schoon voordat u met de renovatie begint, omdat de materialen niet goed hechten aan vuil of kopergroen. Het is het beste om een ​​hogedrukreiniger te gebruiken; en
  • Verwijder alle losse aanslag en uitstekende coatings. Ook op deze punten dient u een renovatie uit te voeren, ook als er nog geen vochtdoorlatendheid is geweest.

Breng vloeibare coating van kunststof aan

Een heel nieuwe benadering bij het renoveren van garagedaken is het aanbrengen van een vloeibare coating van kunststof, die zich vooral kenmerkt door het feit dat het het dak volledig afdicht, zodat eventueel grind er eenvoudig weer op gelegd kan worden. Deze helpen de coating te beschermen tegen UV-straling, verzwaren het dak en houden de temperatuur constant.

Een nadeel van de vloeibare coating kan zijn dat er bijna geen langetermijnstudies zijn naar duurzaamheid, aangezien het een nieuwe vorm van dakrenovatie is. Het is daarom raadzaam om vooraf een primer te gebruiken, wat de duurzaamheid verder verhoogt.

Gebruik EPDM-folies voor renovatie

Vaker echter worden EPDM-rubberfolies gebruikt om daken te herstellen die niet luchtdicht zijn. Dit is een bestendig materiaal dat zowel onder grind als onder groen kan worden toegepast en is doorgaans duurzamer dan bitumen afdichtingsplaten. Zorg er bij het leggen van de folies voor dat ze elkaar overlappen en bevestig ze met een speciale kleef- of afdichtingstape. De folie kan ook met hete lucht worden gelast, wat zorgt voor bijzonder vloeiende overgangen. Ook bij de aansluitingen is het gebruik van composietplaten aan te raden.

Bitumen afdichtingsplaten leggen

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een ​​garagedak te renoveren is daarentegen het leggen van bitumenplaten, hiervoor verwijdert u eerst de lekkende en beschadigde platen en verwarmt u de onderkant van de nieuwe exemplaren (bijvoorbeeld met een bunsenbrander). Voordat u ze van laars tot verbinding legt. Hierdoor moeten de stoot- en vloeinaden ook verwarmd worden zodat ze optimaal aan elkaar plakken. Er wordt dan nog een laag overheen gelegd.

VERGELIJKBARE ARTIKELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *